Piccotti Tamper Ahşap Saplı 53 mm
Temp Etmek Tamper ile pres uygulamak temp etmek,
Öğütülmüş kahvenin kaşığın portafiltre içerisinde sıkıştırılarak yüzeyinin düz hale getirilmesidir. Bu espresso alımında ne kadar iyi extraksiyon olacağını doğrudan etkiler. Kahve sıkıştırılıp yüzey düz hale getirilerek suya karşı bir direnç oluşturulur ve suyun kahvenin içerisinden eşit bir şekilde geçmesi sağlanır. Bazı kahve değirmenlerinde kahveyi sıkıştırmak için burun gibi tampera benzeyen bir çıkıntı olmaktadır, buradan alınan sonuçlar tatmin edici değildir çünkü kahveyi aşağıdan yukarı bastırdığınız için öğütücünün taşıyabileceği kadar ağırlık uygulayabilirsiniz aksi halde öğütücü sarsılır ve devrilir. En iyi sonuç tamper ile elde edilir. Tamper, metal yuvarlak bir tabandan ve kullanımı için bir sap kısmından oluşur. Taban çapı, kaşığın (portafiltrenin) çapına eşit olmalıdır.
Özellikler
Çap: 53 mm paslanmaz taban
Sap Rengi: tasarım
18/10 Paslanmaz çelik ve diş budaktan yapışmıştır.
Öğütülmüş kahvenin doğru bastırılması için mükemmel ergonomi